Mi smo Proficio!

Proficio je započeo kao privatizacijski investicijski fond s preko 42.000 dioničara te je imao dionice 61 hrvatskog dioničkog društva. U posljednjih nekoliko desetljeća u sredotočeni smo na postizanje održivog povećanja vrijednosti kroz poticanje i podržavanje inovacija i poduzetništva.
Find more about us

Overview

Pridonosimo hrvatskom gospodarskom razvoju financiranjem dioničkim kapitalom novih poslovnih pothvata i društvenih inicijativa, koji imaju potencijal donošenja pozitivnih promjena. Proficio također podupire i afirmirane tvrtke kako bi se restrukturirale i eksperimentirale s novim zamislima. Kao dugoročni ulagači, želimo ostvariti korist ne samo iz svakog pojedinačnog ulaganja, već i pomaganjem u stvaranju otpornijeg ukupnog gospodarstva u kojem motivirane kompanije i društveni predvodnici mogu ostvariti svoj potencijal i tako ne napustiti zemlju. Ponosni smo na svoju povijest pružanja potpore nekima od poznatijih i uspješnijih hrvatskih startup kompanija i neprofitnih inicijativa. Zadovoljni smo i svojim neuspjesima – koji su neprocjenjiva iskustva za učenje.

Interesting facts

  • Proficio je bio prvi i najveći ulagač u nekoliko najuspješnijih hrvatskih startupa.
  • Sva su naša poduzetnička ulaganja i kupnje nekretnina realizirane bez stvaranja ikakvih dugova.
  • Osiguravamo rizični kapital za mlade kompanije i društvene poduzetnike s inovativnim idejama.
  • Aktivno podupiremo i surađujemo s menadžmentom kompanija u koje ulažemo.
  • Organizirali smo američke državne potpore i osiguranje od političkog rizika za kompanije u koje ulažemo.
  • Također ulažemo i u poduzetničke projekte u SAD-u i Izraelu radi diversifikacije i razmjene znanja.

Investments

Naši su napori usmjereni na poboljšanja u kompanijama u kojima smo vlasnici kroz aktivno upravljanje i ciljana ulaganja.

Pine Beach Pakoštane

Pine Beach Pakoštane je all-inclusive obiteljsko turističko naselje smješteno u gustoj borovoj šumi u jedinstvenoj pješčanoj uvali, s plažom dugom jedan kilometar. Naselje je prvobitno podignuo Club Med, a nalazi [...]

Hotel Angelo d'Oro i apartmani

Hotel Angelo d'Oro smješten je u rovinjskoj staroj gradskoj jezgri, u prostoru biskupske palače iz 17. stoljeća, i jedan je od vodećih boutique hotela u regiji. Zahvaljujući šarmantnom interioru, atraktivnom [...]

Iskon Internet

Proficijevo prvo ulaganje poduzetničkog kapitala uskoro postaje najistaknutiji hrvatski startup – Iskon Internet. Za samo godinu dana, naš financijski doprinos Iskonu je omogućio povećanje broja zaposlenika s četiri na preko 200 [...]
28. Kolovoz 2018.

Ukidanje CE Enter tržišta Zagrebačke burze

Odlukom Zagrebačke burze, trgovanje dionicama društava primljenim u trgovanje na CE Enter-Fortis tržište prestaje s 29. rujnom 2018. godine te se potom CE Enter tržište ukida. Zadnji dan trgovanja dionicama društva Proficio d.d. je 28. rujna 2018. godine.
1. Listopad 2015.

Pine Beach Pakoštane dobio prestižnu arhitektonsku nagradu

Tek obnovljeni restoran i kuhinja turističkog naselja Pine Beach Pakoštane, a koji su najveći u Hrvatskoj i koji poslužuju i do 5.000 obroka dnevno, dobio je nagradu 50. Zagrebačkog salona. Nagradu je dodijelilo Udruženja hrvatskih arhitekata. Arhitektonski dizajn Dražena Juračića i Jelene Skorup iz arhitektonskog ureda Aries d.o.o. nagrađen je zajedno s pet drugih radova renomiranih hrvatskih arhitekata u konkurenciji 298 radova.
17. Srpanj 2015.

Renovirani hotel Angelo d'Oro ponovno otvorio vrata

Početkom srpnja, Proficio je kupio jedan od najljepših rovinjskih boutique hotela Angelo d'Oro koji je bio zatvoren tri godine, te ga obnovio i ponovno otvorio njegova vrata. Taj hotel, smješten u povijesnoj jezgri Rovinja u prostorima biskupske palače iz 17. stoljeća, s ukupno 23 sobe, bujnim skrivenim vrtom, restoranom i potpuno namještenim salonom, opet postaje omiljeno mjesto okupljanja ne samo rovinjskih gostiju, već i njegovih stanovnika.

Pravila kolačića

U skladu s Općom uredbom o zaštiti privatnih podataka, Proficio d.d. ažurirao je politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo. Korištenjem naše web stranice, prihvaćate korištenje kolačića i politiku privatnosti. Više informacija.